Vloertrends

Vloertrends

Tijdens het inrichten van een huis is één van de eerste stappen het bepalen van de vloer. Een vloer zet de toon voor de gehele kamer en het is daarom belangrijk dat je een vloer kiest die goed aansluit bij je interieur. In dit artikel gaan we verder in op enkele vloertrends van de afgelopen jaren.

De eerste beslissing is het kiezen van het materiaal van de vloer. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een PVC vloer te plaatsen. Een PVC vloer geeft de illusie van een echt houten vloer alleen is deze vloer gebruiksvriendelijker dan een echte houten vloer. Zo kun je gemakkelijk drinken of eten, dat op de vloer is gevallen, afvegen en schoonmaken. Het is ook ideaal dat deze vloer in verschillende kleuren te verkrijgen is. Er zit dus altijd wel een kleur bij die in je inrichting en je huis past.

 

Een andere veel voorkomende keuze is het gebruik maken van tegels. Tegels zijn er ook in verschillende kleuren, maten en vormen. Je kan dus heel creatief zijn met deze vloer. Dit is ook meteen het grootste voordeel van tegels omdat je veel kunt variëren met deze vloer. Als je in je huis een moderne stijl hebt kun je beter kiezen voor strakke tegels met een effen kleur of een glans laag. Wil je juist een landelijke of neutrale stijl creëren? Dan kun je ervoor kiezen om tegels te kiezen die een natuurlijke uitstraling hebben. De tegels hoeven niet altijd glad te zijn, je kunt een extra element aan je kamer toe voegen door te kiezen voor een tegel met een klein reliëf. Dit is minimaal dus je gaat het reliëf bijna niet voelen, maar het geeft wel een extra dimensie aan je vloer.

Vind je het leuker om een unieke vloer te hebben die aanwezig mag zijn? Dan kun je ook tegels in verschillende patronen en grafische prints gebruiken. Deze tegels met patronen kunnen op de vloer plaatsen, maar ook op de muur. Je hebt dus ook nog de optie om de tegel over te laten lopen van de muur naar de vloer. Als je meubels verder vrij neutraal zijn dan kan je met je vloer op deze manier echt uitpakken.

 

 

Je kan er ook voor kiezen om een beton vloer te leggen. Een betonnen vloer wordt vaak gebruikt binnen een industriële stijl. Deze vloer geeft meteen een hele egale look waardoor je kan beginnen met een blanco canvas bij het inrichten van je kamer. Een betonvloer heeft origineel een grijze kleur, maar je kan de vloer in elke kleur verven die je wilt.

 

Er zijn heel veel materiaal mogelijkheden bij het leggen van een vloer. Bij elk interieur is een geschikte vloer te vinden. Wij wensen je heel veel succes bij het vinden van een geschikte vloer. Ben je benieuwd naar nog meer tips en inspiratie voor je interieur? Kijk dan ook eens op Mylovelyhome voor meer woonblogs.